СУЧАСНІ ЗАСОБИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ДАНИХ У ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНІЙ СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ - Сторчоус, Марина Дмитрівна (Cherkasy University Bulletin: Applied Mathematics. Informatics, 2017)
У статті обґрунтовано потребу створення інформаційно-аналітичної системи (ІАС) для задач управління земельними ресурсами населеного пункту, в якій необхідно реалізувати сучасні технології обробки, організації та аналізу даних в умовах, коли об’єм даних постійно збільшується. Автором здійснено пошук та виділення нових засобів і технологій для організації та аналізу структурованих і неструктурованих даних великих об’ємів у складі ІАС для потреб управління земельними ресурсами населеного пункту. Суттєва увага приділена організації сховищ даних, які забезпечують перетворення великих об'ємів даних в узагальнену вивірену інформацію, необхідну для прийняття обґрунтованих рішень. Проаналізовано сучасні способи та технології здійснення аналізу багатовимірних даних, які можливо застосувати у ІАС для потреб управління земельними ресурсами населеного пункту.