МОДЕЛІ ПРЕДСТАВЛЕННЯ СТРУКТУРИ ЗОБРАЖЕННЯ У ЗАДАЧАХ КОМП’ЮТЕРНОГО ЗОРУ - Підлісний, Олександр; Сердюк, Олександр (Cherkasy University Bulletin: Applied Mathematics. Informatics, 2017)
У статті описано методику вибору та побудови структури даних для оптимального внутрішнього подання морфологічної структури зображення з метою застосування у додатках комп’ютерного зору. Наведено інформацію про використовувані графічні фільтри для виділення контурів об’єктів зображення. Проведено аналіз програмних структур даних для представлення морфологічної структури зображення та обґрунтовано вибір запропонованої гібридної структури внутрішнього подання об’єктів. Наводиться інформація про тестування реалізації отриманої структури у додатку, побудованому з використанням графічної бібліотеки OpenCV та бібліотеки для побудови графічних інтерфейсів Qt.