ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ З ПОНИЖЕННЯМ РОЗМІРНОСТІ ПРОСТОРУ ХАРАКТЕРИСТИК У ЗАДАЧІ РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛИЧ - Кучер, Олександр; Сердюк, Олександр (Cherkasy University Bulletin: Applied Mathematics. Informatics, 2017)
У статті описано застосування методів з пониженням розмірності простору характеристик для розв’язання задачі розпізнавання облич. Наведено опис застосування методів головних компонент, локальних збережених проекцій, лінійного дискримінантного аналізу, незалежних компонент, наївного Байєсового класифікатора та перцептивних хешів на основі усередненої функції хешування та дискретного косинусного перетворення. Подано загальні алгоритми застосування вказаних методів. Описано та проаналізовано отримані на основі реалізованого програмного продукту результати розпізнавання облич, взятих з бази даних зображень colorferet.